Verslag Oilibya Rally Marokko

Verslag Oilibya Rally Marokko

Vrijdagavond 12-10 vertrokken Henk ik naar Marokko. Omdat we zaterdag rond de middag al op de startplaats van de rally aankwamen was er gelegenheid voor Henk en ik om te gaan trainen in echte zandduinen. Dit was voor de eerste keer in mijn carrière dat ik in een echte woestijn in de zandduinen ging rijden, wat ik een geweldige ervaring vond. Ook zondag na het afwerken van de papieren en de technische keuring van de motor zijn we in de zandduinen gaan trainen en heb ik ook met Henk wat oefeningen op cap rijden (kompas) gedaan.
Toen de rally eenmaal van start ging op maandagmorgen 15-10 was er iedere dag een vast patroon van rijden, materiaal verzorgen, roadbook klaarmaken, eten en slapen. Er blijft dan geen tijd over voor andere dingen: tijdens een rally zit je programma helemaal vol! In de rally van Marokko zit echt alles: stenen, vlakke woestijn, zandduinen, en dorre begroeiing.

De behaalde algemeen resultaten:
1e dag 27
2e dag 27
3e dag 24
4e dag 21
5e dag 22
6e dag 24

Dit was in een uiterst sterk deelnemersveld (met alle top rallyrijders) en de fabrieksteams gewoon goed. Ook was ik 3e ( en op het podium ) bij de 45+ (gewonnen door Frans Verhoeven)
Het was voor mij een zeer goede training voor de Dakar : we reden enkele “oude” Dakar route’s, en gebruikten hetzelfde GPS en iritrack systeem als in de Dakar. Dan ben ik ook met deze navigatie systemen bekent als ik in Zuid Amerika kom.
Ik wil graag de jongens van het BAS team bedanken dat we van hun service en infra structuur gebruik mochten maken. En Henk voor alle andere ondersteuning zodat deze rally ook voor mij mogelijk werd.

Share "Verslag Oilibya Rally Marokko" via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 8 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...