Update Dakar en kleine verandering in de nieuwsbrief.

http://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2014/12/854c578bcaee0a2b243ab1a426aa4ccc.jpgUpdate Dakar en kleine verandering in de nieuwsbrief.

Na een kort overleg hebben we besloten dat het tijd is dat ik mezelf even voorstel.
Mijn naam is Marije van Ettekoven en ik verzorg sinds de rally van Marokko al de nieuwsbrieven van Sjaak. Ik kan zelf ook wel een stukje motorrijden, spreek de motortaal en ik heb nu sinds een paar maanden mijn eigen bedrijfje in marketing, event en communicatie ondersteuning.

Toen Sjaak bij mij terecht kwam voor de communicatie waren we daar snel uit samen. We kennen elkaar al een poosje vanuit mijn job bij KTM waar ik marketing manager ben geweest. Het liefst ga ik uiteindelijk zelf een keer mee die kant uit maar voorlopig werkt het prima zo. Als Sjaak binnen komt in het bivak, belt hij snel twee nummers: thuis en mij. In een vogelvlucht krijg ik ontzettend enthousiast en dwars door elkaar te horen wat hij die dag heeft meegemaakt en ik schrijf alles op in de nieuwsbrief die ik dan na ontvangst van de nodige foto’s verstuur.

In eerste instantie was de nieuwsbrief geschreven zoals Sjaak het ongeveer zelf zou vertellen. Dat brengt echter wel wat gekkigheidjes met zich mee komen we zo langzamerhand achter. Om verwarring te voorkomen hebben we besloten om uit te leggen dat ik de nieuwsbrief schrijf en verstuur zodat de indruk niet ontstaat dat Sjaak tijd zat heeft om dit zelf te doen. Er werd door diverse geïnteresseerden ontzettend enthousiast maar ook verbaasd gereageerd op de nieuwsbrief en de vraag :”heb jij daar gewoon tijd voor?” kwam regelmatig voorbij. Nee is daarop het antwoord, daar heeft Sjaak echt geen tijd voor..

Zo.. nu dat helder is ga ik verder met de voorbereidingen van het grote avontuur. De afgelopen weken zijn ontzettend hectisch geweest maar alles is beter voor elkaar dan vorig jaar. Er moest toen nog het één en ander mee in de handbagage maar daar gaat nu alleen een tandenborstel en schoon ondergoed in. Geen stickerwerk of vering dit keer en dat geeft ontzettend veel rust. Geen slapeloze nachten of er nog iets vergeten is want het is gewoon in orde, ingeleverd in Le Havre, goedgekeurd en onderweg op de boot.

Sjaak wil graag vast wat bedankjes doen omdat dit niet mogelijk was geweest zonder hulp! Hij is iedereen erg dankbaar en kijkt vol vertrouwen uit naar januari mede dankzij monteur Gwen die bergen werk heeft verzet en de motor fantastisch klaar heeft gemaakt. WLM heeft alles bedrukt, geprint en de stickers en kleding mooi op tijd geleverd! Sjaak is niet de enige die iets van ze nodig
heeft en het is voor zulke bedrijven ook gewoon stress rond de inscheping van het materiaal.

Dat is ook zo voor de mannen van WP Suspension. Speciale dank gaat uit naar Ron Hoogmoed van WP die ervoor gezorgd heeft dat de speciale vering op tijd af was en al onder de motor kon.
JTX Racing die de motor en de nodige onderdelen heeft geleverd en zo zijn er nog wel meer leveranciers en sponsors die bij hebben gedragen aan de komende weken fijne nachtrust voor Sjaak:-) Ook is er een heel speciaal iemand die geen aandeel heeft in de onderdelen van de motorfiets maar er wel zorgt dat er gereden kan worden: Dokter Gerrit Jan van Norel! Als hij de enkel niet zo fantastisch (en snel) had opgelapt had Sjaak de proloog nog niet eens kunnen rijden!

Wat ook wel leuk is om te vertellen is dat Jeffrey Herlings Sjaak nog gebeld heeft. In de vorige nieuwsbrief schreef ik al dat in de motorsport sommige startnummers een soort van heilig zijn en je die eigenlijk als rijder niet wil hebben. Het nummer voor de komende Dakar is voor Sjaak nummer 84. Het nummer van onze jonge wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings. Van vroeger uit kent Sjaak zijn vader en moeder goed en ziet het als een eer dit keer om met zijn nummer te rijden. Jeffrey heeft hem veel succes gewenst en rekent erop dat hij het nummer 84 zo goed mogelijk zo ver mogelijk brengt.

Er zijn tussendoor ook nog opnames gemaakt door Arno vd Brink van Motocrossplanet voor Motors TV. Gwen heeft ook het één en ander kunnen vertellen wat hij als monteur mee maakt tijdens dit avontuur. Wanneer het uitgezonden wordt is nog onbekend maar zodra we dat weten, staat het ook in de nieuwsbrief. Ook hier viel meteen het nummer 84 weer op..

Komend weekend staat in het teken van de NK enduro in Enter. Dat zijn twee volle dagen pittig motorrijden. Ze noemen deze wedstrijd ook wel de kampioensrit. Zo’n tweedaagse enduro wedstrijd is dus heel goed voor de training.

Namens Sjaak nogmaals iedereen hartelijk bedankt voor de interesse en de steun!

Share "Update Dakar en kleine verandering in de nieuwsbrief." via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 8 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...