Marokko 2014 nieuws_1

Marokko 2014 nieuws_1

De voorbereidingen rond Dakar 2015 zijn natuurlijk al een hele poos in volle gang maar nu gaat het echte werk beginnen en staat de rally van Marokko voor de deur als laatste echte training voor Dakar 2015.

De nieuwsbrief zal nu al met enige regelmaat verschijnen in de aanloop naar het grote avontuur en u tijdens de Dakar rally dagelijks op de hoogte houden over de strijd van mens en machine tegen de elementen. Hopelijk kunt u op deze manier een kijkje nemen in de wereld van een Dakar rijder.

We hebben afgelopen week weer een vergadering met het team achter de rug om de laatste zaken te bespreken. Wie neemt wat mee is dan bijvoorbeeld ook een vraag. Hoeveel reservedelen hebben we nodig en wie regelt bijvoorbeeld de banden en de filters? Slechts een klein voorbeeldje van wat er besproken wordt tijdens zo’n vergadering.

Dat er gesproken kan worden over een team is natuurlijk geweldig! De aansluiting is gevonden bij het team van Hans Vogels die voor de tweede keer Dakar gaat rijden en de zaken goed voor elkaar heeft. De mannen van het team kunnen allemaal prima met elkaar overweg en dat is ook erg belangrijk omdat je toch een paar weken op elkaar aangewezen bent.

Monteur Gwen Cuppen is ontzettend druk geweest met de preparatie van de motor van Joop van Zonsbeek. De eigenaar van Dieselservice Joop van Zonsbeek in Dreumel is geen onbekende in Dakarland en is zo vriendelijk om zijn motor ter beschikking te stellen voor de Rally van Marokko omdat de levering van de nieuwe KTM Rallymotoren achter loopt. Dat is een flinke tegenvaller omdat het natuurlijk de bedoeling is om het nieuwe materiaal te testen en alle afstellingen goed te hebben na zo’n laatste voorbereidende rally.

Dit zal dus allemaal later nog moeten gebeuren. De rally van Marokko dient dan nu voor het opbouwen van ritme en roadbookrijden.

Er zullen meer Nederlandse motorrijders aan de start staan van de Oilibya Rally du Maroc.
Het materiaal is ingeleverd en onderweg in de vrachtwagen van het BAS Dakarteam.

Op de facebookpagina: https://www.facebook.com/sjaak.martens.9 houden we ook kort bij hoe het gaat met de laatste voorbereidingen tijdens de komende weken.

Share "Marokko 2014 nieuws_1" via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Rally's
jan 5, 8 jaar ago

Wat een team! Keuringen ok, we kunnen beginnen!!

Wat een team! Keuringen ok, we kunnen beginnen!!Wat een team!! Oké.. iedereen weet wel dat Henk Hellegers zijn zaken altijd goed voor elkaar heeft, maar het is echt niet te geloven hoe goed het echt is! Alle tenten staan netjes aangesloten op een rijtje, matjes, werkplekken, de vrachtwagen.. alles ...

nov 26, 8 jaar ago

De kogel is door de kerk! Sjaak toch naar Dakar 2016!

De kogel is door de kerk! Sjaak toch naar Dakar 2016!De kogel is door de kerk… Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dat blijkt maar weer.. Het niet kunnen negeren van de Dakar kriebels is toch lastiger dan het lijkt. Sjaak heeft het echt wel geprobeerd, maar na het ...

okt 12, 9 jaar ago

Marokko 2014 nieuws_9

Marokko 2014 nieuws_9Thuis.. Het is uiteraard meteen druk als je na zo’n rally thuis komt. De verhalen moeten natuurlijk meteen gehoord worden. Super leuk. Met een bord eten voor de neus is het de mailbox doorspitten en alle leuke en super aardige reacties ...