Ik wil nog maar één ding. Naar huis..

Ik wil nog maar één ding. Naar huis..

Ik wil nog maar één ding en dat is naar huis..

“Ik pieker me suf! Wat had ik anders kunnen doen, waarom heb ik het niet aan zien komen, had ik niet.. kon ik niet.. Ja zo zit ik de hele dag maar te piekeren”, zei Sjaak vandaag. Hij wacht op een vlucht in één van de komende dagen naar huis. Het bivak was na de uitval door het welbekende zout geen optie meer voor Sjaak. Hij voelde zich er niet meer thuis.

Er zat maar één ding op, vervoer regelen bij de organisatie, terug naar Buenos Aires, vlucht zoeken en een hotel zoeken. In zn uppie, en dat was volgens Sjaak maar goed ook. “Ik was wel zo verschrikkelijk sacherijnig! Zelfs de taxichauffeur was een vervelende vent omdat hij nondeju niet begreep waar ik heen wilde toen ik Hilton zei. You want to go where? The Hilton zei ik voor de zesde keer. Potverdorie het grootste hotel daar en hij begreep er niks van. Hiltón had ik op zijn Spaans moeten zeggen. Pfff ik kon m wel wat aandoen!”

Het blijft bij Sjaak door zijn hoofd spoken. Het oversteken van dat meer was zo’n fantastische belevenis. Ondanks de kou en de nattigheid was het indrukwekkend en mooi. Toen hij als tweede rijder achter Jurgen van den Goorbergh van het meer af ging en achterom keek, zag hij niemand meer. Het ging fantastisch en er was geen haar op zijn hoofd die dacht aan de komende ellende.
Nu zijn er de twijfels.. Had hij rustiger aan moeten doen? Had dat iets kunnen schelen? Had hij de stekkers los moeten maken? Had dat iets uit kunnen maken of was het daarmee juist misschien erger geworden? Zo zijn er nog duizend vragen die door zijn hoofd spoken.

Dat er die dag heel veel rijders uit zijn gevallen verzacht het niet. “Ik zat zo ontzettend lekker in mijn vel. Het rijden ging super, het navigeren ging super en de motor had ook nog geen klap verkeerd gegeven. Er was eigenlijk nog geen moment van twijfel bij mij geweest of ik de finish wel of niet zou gaan halen. Alles klopte gewoon”. Zelfs vandaag noemde hij dankbaar zijn monteur Gwen Cuppen en KTM dealer JTX Racing nog. Hij heeft beiden op de bewuste etappe lang aan de telefoon gehad. “Zij hebben ook nog zo hun best voor me gedaan en met me mee gedacht en alle mogelijkheden meerdere malen met me nagelopen. Het maakte alleen niet veel uit. Het was gewoon game over”.

Eenmaal thuis zal Sjaak het even moeten verwerken. Het besef dat het leven dan gewoon weer door gaat is er echt wel. Hij moet gewoon even balen, vloeken en niet te veel stomme taxichauffeurs tegen het lijf lopen voorlopig..

Share "Ik wil nog maar één ding. Naar huis.." via

1 reactie(s)

Voeg een reactie toe
  1. 14 maart 2015
    Hallo Sjaak; bedankt voor de amusante avond bij Motorclub de Megafoon te Twello.Op boeiende wijze heb je de toehoorders een leuke avond bezorgd. Je verhaal, doorspekt met leuke anekdotes, heeft ons ruim 2 uur aan je lippen gekluisterd. Eens te meer respect voor de ontberingen die jullie hebben ondergaan tijdens de Dakar. Erg bedankt namens de leden. Blijf gezond en rijden. Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 4 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 4 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 4 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...