Etappe 4, verknald maar genoten!

http://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2015/05/RM_07_01_0005.jpghttp://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2015/05/RM_07_01_0005.jpghttp://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2015/05/RM_07_01_0005.jpgEtappe 4, verknald maar genoten!

Goh wat heb ik het verknald, maar wat heb ik heerlijk gereden!

Sjaak wilde in zijn enthousiasme over de etappevan vandaag echt letterlijk alles tegelijk vertellen. Hoe stom hij was geweest door niet secuur genoeg zijn ICO meter te bedienen en daardoor te ver door was gereden en hoe fantastisch mooi en fijnhij gereden had vandaag.

De ICO meter gebruik je elke keer bij een nieuw plaatje in de routebeschrijving van het roadbook Die meter gaat dan opnieuw kilometers tellen en dan weet je wanneer je de volgende situatie op het volgende plaatje ongeveer tegen moet komen. Als je daar dus iets te lang mee wacht, met opnieuw instellen, of je snijdt te veel bochten af of neemt ze juist heel ruim, dan kloppen de meters niet meer. Dan kan het dus zo zijn dat je eigenlijk al voorbij de nieuwe situatie in je roadbook bent en dan moet je terug en opnieuw beginnen vanaf de laatst bekende situatie.

Dat had Sjaak vandaag dus bij de hand. Met dat terugrijden op zoek naar de laatste situatie, moest hij weer terug een hoge klim op. Terwijl hij naar boven aan het rijden was kwam er een quad naar beneden en moest Sjaak de klim afbreken. Vanaf halverwege heeft hij het nog een keer geprobeerd maar uiteindelijk was de klim zo steil dat hij ervoor moest kiezen om helemaal terug te rijden naar beneden het dal in. Met de derde poging kwam hij weer boven maar dat kostte al met al wel veel tijd. De weg werd hem gewezen door wat toeschouwers en hij kon zo weer de juiste situatie in het roadbook opzoeken.

De tocht over de Andes was prachtig! Mooi weer en een fantastische omgeving! Wel heel koud want het had de nacht ervoor nog gevroren. Maar de voorbereiding was super. Sjaak had ergens een goedkoop motorpak vandaan getoverd en dat over zijn rallypak heen aangetrokken. Niet koud gehad.. Was top!

In de proef kregen de mannen de prachtige duinen op de route. “Heerlijk dat zand, dat reed wel zo allemachtig fijn” zei Sjaak. De motor is ook geweldig goed! Gisteren een ander tandwiel erop. De verhouding is wat beter en nu loopt hij wel zo fijn datis niet meer normaal!

De mannen in de servicetruck maken ook lange dagen maar zorgen toch steeds weer voor een super "thuisbasis"!

Share "Etappe 4, verknald maar genoten!" via

2 reactie(s)

Voeg een reactie toe
  1. 8 januari 2015
    Gwen, gefeliciteerd !!!!!!!!!!!!!!!! Veel plezier tijdens de ( werk ) vakantie. Groeten uit Brabant !!!!!!!!!!!!!!!! Beantwoorden
  2. 8 januari 2015
    Het gaat toch om het genieten! Leuk om je weer op tv te zien (bijna) elke dag. Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 4 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 4 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...