Etappe 6, Een pittige lange dag!

Etappe 6, Een pittige lange dag!

Het was echt een lange pittige dag. Alles zat erin en het was echt wel oppassen geblazen.
Vooral het laatste stuk was echt kilometer voor kilometer wegstrepen. De 180 kilometer lange verbindingsroute was echt slopend volgens Sjaak Martens, die blij was weer in het bivak te zijn.!

“Vanmorgen vroor ik eraf, niet normaal zo koud het was. En nu? Wat een verschil zeg.. Het is nu gewoon snoeiheet!” Maar wat had Sjaak een mooie dag gehad. Hij heeft heerlijk gereden en op een klein missertje na is alles prima verlopen. De langste etappe van de rally kan in ieder geval een vinkje achter. Enkel etappe 7 staat nog tussen Sjaak en de rustdag in.
Speedzone.. het hele eind!
Met een snelheid van 85 – 90 km/u was het de langste verbindingsroute ooit voor het gevoel van Sjaak. Als je 180 kilometer over paden moet hobbelen en 90 km/u de hoogste snelheid is, duurt het eeuwen voordat er een eind aan komt.

Kwart over zes lokale tijd was Sjaak binnen in het bivak. “Uiteindelijk valt dat nog wel mee maar ik was er wel een beetje klaar mee. Het was een lange pittige dag. Ik ga nu ook eerst maar eens even een masseur opzoeken want ik had een klein missertje vandaag.”

Het ging heel goed vandaag en Sjaak zat lekker in zijn vel. Goed vertrouwen n de motor en in zijn eigen kunnen. Toch kan er altijd wel iets op je pad komen wat je niet aan ziet komen. Sjaak was een quad aan het inhalen toen hij een gleuf niet aan zag komen. “Ineens was die gleuf daar. Ik reed in het stof van de quad en naarmate je dichterbij komt, ga je weer meer zien. Ineens was daar een gleuf en kon ik niets anders doen dan terugschakelen en het gas erop gooien om er zo goed mogelijk overheen te komen.”
Sjaak heeft het daarmee goed kunnen redden maar liep daarbij wel een opdonder in de rug op. Waarschijnlijk is de kont van de motor wat hoger opgestuiterd op de rand van de gleuf en heeft Sjaak tegen de kont geslagen. Een kontewipper noemen we dat in motortaal. Die kan net even een tikje uitdelen in de onderrug. “Ik ben even gestopt, heb iets gedronken en mn brilletje even gepoetst. Daarna ging het wel weer.” Hopelijk doet de masseur Sjaak goed en heeft hij er morgen minder last van. “Ach.. Dat overleef ik wel hoor. Dat hoort erbij.” Sloot hij het telefoongesprek vanavond af.

Share "Etappe 6, Een pittige lange dag!" via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 8 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 8 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...