Etappe 5, Prachtige ontvangst na een pittig navigatieklusje

Etappe 5, Prachtige ontvangst na een pittig navigatieklusje

Die mensen hier in Bolivia, dat is echt – helemaal – niet – meer – normaal – gewoon! Zo leuk, zo aardig en zo enthousiast.. Echt ongelooflijk!

Al een eind voor de finish staan ze te zwaaien en met vlaggetjes te wapperen. Wat moet het ontzettend gaaf zijn als je nu een Dakar rijder bent met de Boliviaanse nationaliteit.

Dan weet je toch helemaal niet meer wat je mee maakt? “Als je de motor de laatste 10 km naar de finish zou moeten duwen, en je weet dat deze ontvangst klaar staat, dan lukt dat gewoon hoor, omdat je dit niet wil missen. Machtig mooi! Echt waar!”

Echt een moeilijk punt
In tegenstelling tot de bijna saaie lange paden van de afgelopen dagen was het vandaag verrassend mooi rijden in de bergen met pittig navigatiewerk en echt hele snelle gedeeltes in de proef. “Er zat wel een heel moeilijk punt in, daar heb ik echt naar het waypoint moeten zoeken en ik was gelukkig niet de enige.”

Sjaak zegt daar dat hij gelukkig niet de enige was die moest zoeken naar het waypoint, omdat je je soms afvraagt of je het wel zo goed doet. In plaats van jezelf een mega stomkop te vinden omdat je het verkeerd hebt gedaan, denk je bij het zien van meer man met hetzelfde probleem sneller: “Oh. Zie je.. Dit is gewoon een rotpunt.” Dan kun je je er veel makkelijker bij neerleggen! Dan klopt dat spreekwoord toch weer: Gedeelde smart is halve smart!

Gelukkig heeft Sjaak weinig last van de hoogte en geniet weer met volle teugen. De regen van afgelopen dagen was erg jammer, “maar ach”.. zegt hij dan “wie doet daar nu iets aan dan? het is niet anders.”

De Husqvarna is een hele fijne motor en heeft tot nog toe weinig problemen gehad. Een paar kleine dingetjes, maar die mogen de pret niet drukken. De KTM liep wel een stuk harder dan de Husqvarna volgens Sjaak. Er zit toch wel een heel verschil in topsnelheid. Maar ach.. Sjaak hoeft Le Dakar 2016 niet per se te winnen:-)

Share "Etappe 5, Prachtige ontvangst na een pittig navigatieklusje" via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 6 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 6 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 6 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...