Trainen, trainen en nog eens trainen!

http://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2015/11/foto-1.jpghttp://www.sjaakmartens.nl/wp-content/uploads/2015/11/foto-1.jpgTrainen, trainen en nog eens trainen!

“Gewoon meters maken”, aldus Sjaak. Zo belangrijk is het om de routine erin te houden. Als het rijden goed gaat en je kunt met vertrouwen aan de Dakar beginnen, kun je je fijn concentreren op zaken die daar net zo belangrijk zijn. Navigeren bijvoorbeeld. Als je onderweg te druk bent met het rijden zelf, mis je misschien wel een waypoint door je eigen geklungel. Dat zou toch heel jammer zijn..

Meters maken doet Sjaak niet alleen regelmatig met zijn Dakar-maatjes, maar zoals vandaag ook met de “jonge honden”. “Ik rij daar dan als ouwe gek (want zo noemt Antoinette me soms wel eens liefkozend) samen mee rond. Machtig mooi vind ik dat en stiekum is dat natuurlijk best iets om trots op te zijn dat ik dat op mijn leeftijd nog kan”.

Rob-Smits-Glenn-Coldenhoff-Sjaak-Martens-Frank-Grolleman

V.l.n.r op de foto boven: Rob Smits, Glenn Coldenhoff, die ouwe gek en Frank Grolleman. Ondanks de regen is er fijn gereden door de mannen en maar liefst 270 km op de klok gezet! Het was een mooi groepje vandaag en met Glenn was er zelfs een Grand Prix motorcrosser bij!

Wat ook nog leuk is om te melden, is dat Logistic Force “pettensponsor” is geworden!

LF_zw.eps

 

 

 

 

 

 

Er is verder niet zo heel veel te melden dit keer. Sjaak wacht nog op zijn kleding want dat was nog niet klaar op het moment van inleveren in Le Havre vorige week. Dat moet dus straks nog mee in het vliegtuig. De laatste weken van het jaar, blijft trainen het belangrijkste en worden er nog genoeg meters gemaakt. Ook de sportschool is een onderdeel van de vaste routine. Conditie, kracht en techiek.. Daar moet een motorrijder het van hebben in de loodzware rally.

Sjaak wil iedereen die mee doet met de Red Bull Knock Out heel veel succes en plezier wensen! Hij is zelf “een rondje om de kerk” aan het doen waarschijnlijk:-)

Omdat hij zo mooi is, doen we er nog een keer een foto van de motor bij. Sjaak kijkt er zelf ook zo graag naar..

Husqvarna-Sjaak-Martens-Dakar-2016

Share "Trainen, trainen en nog eens trainen!" via

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Meer nieuws over de Dakar
jan 18, 6 jaar ago

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!

Etappe 13, Het zit erop.. De plak is binnen!!Sjaak Martens reed zijn Husqvarna netjes naar Rosario. Zelfs nu nog kon er zat gebeuren! Uiteraard was niemand van plan om nog iets tussen de start van de special en het in ontvangst nemen van de medaille op het podium in ...

jan 18, 6 jaar ago

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaag

Etappe 12, Eigenlijk niets meegemaakt vandaagSjaak Martens had een super mooie dag vandaag. “Ik heb gewoon super lekker gereden op een prachtige proef!” 450 kilometer verbindingsroute en 481 kilometer proef. Met het podium in Rosario in het zicht was het een proef om voorzichtig te benaderen. ...

jan 18, 6 jaar ago

Etappe 11, Tot de tank in de modder

Etappe 11, Tot de tank in de modder“Wat een dag hadden we weer zeg.. De hitte was niet te beschrijven.” Sjaak Martens besloot in de loop van de dag om helemaal niet meer aan het klassement te denken en gewoon maar op standje overleven te proberen de finish ...